tisdag 13 september 2016

Stekt svamp – En sensommarnjutning!

smörstekta kantareller
Stek blandad ätlig skogssvamp i smör med lök, en skvätt vinäger, salt och bra med peppar – Peppar förstärker kantarellsmaken – Det blir underbart gott!

Recept – 2 portioner:

500 g Svamp (ca 1½ liter packade ätliga kantareller, skivlingar och soppar)
½ st Gul lök (ca 100 g)
20-30 g Smör
½ msk Vinäger
½-1 krm Svartpeppar eller Vitpeppar
1 krm Salt


1. Rensa och skär svampen i bitar. Finhacka löken.
2. Lägg svampen i en stekpanna och hetta upp den på medelvärme så att svampen vätskar sig. Koka bort vätskan under omrörning.
3. Tillsätt smöret och den hackade löken, samt vinäger, peppar och salt. Vänd om och stek ca 10 minuter på medelvärme.
4. Servera smörstekt svamp som huvudrätt eller smörgåsrätt, alternativt som ett tillbehör till fisk- och kötträtter. Stekt svamp är även en utmärkt fyllning i piroger.

Njut sensommaren!

Tips: 
Stekt svamp går mycket bra att frysa in om man plockar mycket svamp. 

1 kommentar:

  1. Jag äter det mest som smörgåspålägg. Men funkar bra som huvudrätt med potatis. - Gott är det!

    SvaraRadera