fredag 30 september 2016

Laxpytt – En rejäl fisksallad

Varm fisksallad
Pytt i panna gjord på fisk är en god, rejäl och mättande anrättning – Nylagad eller gjord på rester.

Recept – 2 portioner: 

600 g Potatis eller kall Kokt Potatis
Vatten
1 tsk Salt / liter vatten
250-300 g Laxfilé eller kall Stekt Lax

Dressing: 
50 g Rödlök, Gul lök eller Purjolök
1½ msk Kapris 
2 msk Dill 
1 tsk Saft av Citron
msk Olivolja
Vitpeppar eller Svartpeppar
Salt 


1. Skala och tärna potatisen, samt koka den i saltat vatten tills den är mjuk, ca 10 minuter. Häll därefter av vattnet och låt rinna av ordentligt. Använder du kall kokt potatis så tärna och hetta upp den i lite fett.
2. Tärna laxen och stek den på medelvärme i lite fett tills den är genomstekt och fått färg. Använder du kall stekt lax så tärnar du den och värmer den med potatisen.
3. Under tiden, hacka lök, klipp dill och blanda samman med kapris, citronsaft och olja till en dressing. Smaka av med peppar och salt. 
4. Blanda samman den varma potatisen och laxen med dressingen.
5. Servera laxpytt allena, med en sås eller med en grönsallad och bröd.

Smaklig sallad! 

1 kommentar:

  1. Några rester fanns inte att göra laxpytt på, så det är den nylagade varianten som är på bilden.

    SvaraRadera