torsdag 15 februari 2018

Kokta blåmusslor – Enkelt och lyxigt

Kokta blåmusslor är enkelt, men känns lite lyxigt – Koka med lök, salt och vinäger – Jag smaksatte med timjan, men det behövs inte.

Recept – 2 portioner:

1 kg Blåmusslor
3 dl Vatten
½ st Gul lök
1 msk Vinäger
1 krm Salt
Ev. ½ tsk torkad Timjan


1. Kontrollera så att musslorna är hela, friska och vill sluta sig. Om någon mussla är vidöppen och inte kan drar ihop sig så är den död och får slängas.
2. Finhacka löken och koka den i vattnet tillsammans med vinäger och salt i en stor gryta som även rymmer musslorna. Tillsätt eventuellt timjan.
3. Lägg musslorna i det kraftigt kokande och skummande spadet. Koka under lock i 5 minuter. Ta därefter upp musslorna. Om någon mussla inte öppnat sig kan den få koka någon minut ytterligare.
4. Servera gärna kokta blåmusslor med bröd eller klyftpotatis.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar