torsdag 10 mars 2016

Rotsaksbiffar – Kryddiga och goda!

Övervintrade rotsaker i kylen - De passar bra att göra biffar av. Jag blandar i lite sur crème fraiche för att balansera sötman i rotfrukterna - God mat!

Recept – 3 portioner / 9 biffar:

½ kg Rotsaker (blandat morötter, palsternacka och lite rotselleri)
½ st Gul lök
1 st Vitlöksklyfta
½ dl Finklippt örtkrydda (persilja, basilika, oregano eller dragon)
2 st Ägg
¾ dl Crème fraiche
2 msk Vetemjöl
½ tsk Salt
1 krm Vitpeppar

Rapsolja till stekningen


1. Ansa rotsakerna och riv dem fint tillsammans med skalad lök och vitlök.
2. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda väl. Forma färsen till nio ca en centimeter tjocka biffar.
3. Stek biffarna i stekpanna på medelvärme tills de är genomstekta och fått fin färg.
4. Servera till kött, fågel eller fisk, eller med en stuvning, ägg, sallad eller lingon.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar