Äpple och lök är en klassisk kombination till curry som funkar utmärkt med sill – Använd vanlig curry eller din egen favorit.
250 g rensad färsk Sill eller 210 g Inläggningssill
Till lag om färsk sill används:
½ dl Ättiksprit 12% eller ¼ dl Ättiksyra 24%
2½ dl Vatten
½ msk Salt
Till currysåsen:
1 dl Crème Fraiche
½ dl Majonnäs
1 msk Curry
½ dl riven Gul lök
1 dl rivet Äpple
½ dl Majonnäs
1 msk Curry
½ dl riven Gul lök
1 dl rivet Äpple
2 krm Salt
1. Dra av skinnet på sillen om du använder färsk rensad sill, du får då två skinnfria filéer på varje sill.
2. Blanda samman lagen i en skål av glas eller porslin och lägg i de färska sillfiléerna. Låt stå över natten i kylen.
3. Använder du inläggningssill börjar du här – Ta upp sillen och låt den rinna av.
4. Riv löken och äpplet, och blanda samman alla ingredienser till currysåsen i en skål.
5. Skär sillfiléerna i bitar och vänd ner dem i såsen. Låt sen helst sillblandningen stå i kylskåp ett dygn för bästa smak.
6. Servera currysill med ägg, bröd, kokt potatis eller snaps, eller som en rätt på jul-, påsk-, midsommar- eller brännvinsbordet.
Var så god!
Var så god!
Som sagt - Välj "vanlig" curry eller om du har en favorit curry - Curryn har absolut sin plats i köket!
SvaraRadera