onsdag 16 november 2016

Ugnsstekt kycklingklubba

Stekt kyckling
Stekt fågel får det att vattnas i munnen – Enklast steker man i ugnen – Mums!

Recept – 2 portioner: 

2 st Kycklingklubbor (lår och ben)
1 msk Rapsolja
½ tsk Kinesisk soja
1 krm malen Vitpeppar
1 krm starkt Paprikapulver
½ tsk Salt
1 dl Vatten


1. Värm ugnen till 225°c.
2. Blanda samman olja, soja, peppar, paprika och salt.
3. Smörj in kycklingklubborna med blandningen och lägg dem med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
4. Häll vattnen i formen och ställ in i ugnen i 35-40 minuter. Vänd kycklingklubborna så att skinnsidan kommer upp efter halva tiden.
5. När kycklingen kokat färdigt under skinnet och fått fin yta och färg så är den klar att tas ut. Skyn i formen kan användas till sås eller som just sky.
6. Servera ugnsstekt fågel tillsammans med bröd, sallad, ris, rotsaker eller som ensam rätt.

Varsågod!

1 kommentar:

  1. Om nån undrar vad som ligger jämte kycklingklubban så är det en klick kålrotslåda och en kvist rosmarin. - http://andersmatblogg.blogspot.se/2016/04/kalrotslada-med-surgradde-och-selleri.html

    SvaraRadera