onsdag 11 maj 2016

Grön sparris – Om man vill hänga med

Grön sparris har blivit så otroligt populär – Jag kokar den och serverar den med olivolja och vinäger. Man skulle också kunna servera den med smör och citron – Ska man hänga med sin tid så är det just nu den ska ätas - Nästa vår kan det va för sent!

Recept – 2 portion:

500 g Grön Sparris
1 liter Vatten
2 tsk salt / liter vatten

Dressing:
½ krm Svartpeppar
2 tsk Vinäger
1 msk Olivolja


1. Bryt av den torra nedersta delen på sparrisarna och kasta den.
2. Lägg sparrisen i en gryta med saltat vatten och koka 5-10 minuter, beroende på tycke och smak, liksom på ålder och grovlek på stjälkarna. Prova med provsticka eller kniv så du får sparrisen så mjuk som du vill ha den. Jag kokade i 8 minuter.
3. Häll av vattnet.
4. Blanda, under tiden du kokar, till dressingen och häll sen den över den kokta sparrisen.
5. Servera direkt som förrätt eller som tillbehör. Eller varför inte som ensam rätt tillsammans med bröd.

Smaklig spis!

1 kommentar:

  1. Inget fel på sparris - Undrar bara hur länge hypen ska hålla..?

    SvaraRadera