Fyll din paj med det du gillar eller har hemma – Kyckling, purjolök och paprika – Jag tog en del grovt rågmjöl i degen – Äggstanningen fick lite smulig prästost – Gott som brukligt!
Pajdeg:
150 g Smör
1 dl Kvarg (ca 100 g)
6 dl Vetemjöl (ev. ⅓ rågmjöl)
1-2 msk Vatten
Fyllning:
500 g Kyckling (två stora bröstfiléer)
400 g Purjolök (en stor)
300 g Paprika (en stor)
400 g Purjolök (en stor)
300 g Paprika (en stor)
Rapsolja till stekning
Ost- & äggstanning:
150 g Ost
6 st Ägg
4 dl Kvarg (ca 400 g)
1½ tsk Salt
2 krm Svartpeppar
1. Blanda rumstempererat smör, kvarg
och mjöl i en bunke, knåda till en slät deg. Blir den för hård
så ta i lite vatten och arbeta den smidig.
2. Tryck ut degen i en hög pajform.
Enklare tycker jag är att kavla ut degen på ett bakplåtspapper,
sen lägg den i formen och tryck ut den. Låt gärna pajdegen ligga över pajformskanten, men jämna till kanterna om det
behövs och lägg de avskurna degbitarna i botten på pajen. Ställ den kallt.
3. Skär ett längsgående snitt i purjon och skölj bort jord, strimla den och fräs
i lite olja. Ta bort stjälk och kärnor från paprika, tärna och fräs den i lite av oljan. Tärna kycklingbrösten och stek dem i resten av oljan. Blanda samman purjo-, paprika- och kycklingbitarna.
4. Värm ugnen till 175°c och
förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 12 minuter.
5. Riv osten och blanda den med ägg,
kvarg, salt och peppar i en bunke.
6. Lägg i fyllningen i det förgräddade
pajskalet. Häll därpå över ost- och äggstanningen. Grädda i
mitten av ugnen i 175°c i ca 35 minuter.
7. Låt pajen svalna och servera sen som ensam rätt eller tillsammans med fler rätter.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar