torsdag 8 februari 2018

Kycklingpaj med purjo och paprika

Fyll din paj med det du gillar eller har hemma – Kyckling, purjolök och paprika – Jag tog en del grovt rågmjöl i degen – Äggstanningen fick lite smulig prästost – Gott som brukligt!

Recept – 6 portioner:

Pajdeg:
150 g Smör
1 dl Kvarg (ca 100 g)
6 dl Vetemjöl (ev. ⅓ rågmjöl)
1-2 msk Vatten

Fyllning:
500 g Kyckling (två stora bröstfiléer)
400 g Purjolök (en stor)
300 g Paprika (en stor) 
Rapsolja till stekning

Ost- & äggstanning:
150 g Ost
6 st Ägg
4 dl Kvarg (ca 400 g)
1½ tsk Salt
2 krm Svartpeppar


1. Blanda rumstempererat smör, kvarg och mjöl i en bunke, knåda till en slät deg. Blir den för hård så ta i lite vatten och arbeta den smidig.
2. Tryck ut degen i en hög pajform. Enklare tycker jag är att kavla ut degen på ett bakplåtspapper, sen lägg den i formen och tryck ut den. Låt gärna pajdegen ligga över pajformskanten, men jämna till kanterna om det behövs och lägg de avskurna degbitarna i botten på pajen. Ställ den kallt.
3. Skär ett längsgående snitt i purjon och skölj bort jord, strimla den och fräs i lite olja. Ta bort stjälk och kärnor från paprika, tärna och fräs den i lite av oljan. Tärna kycklingbrösten och stek dem i resten av oljan. Blanda samman purjo-, paprika- och kycklingbitarna.
4. Värm ugnen till 175°c och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 12 minuter.
5. Riv osten och blanda den med ägg, kvarg, salt och peppar i en bunke.
6. Lägg i fyllningen i det förgräddade pajskalet. Häll därpå över ost- och äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i 175°c i ca 35 minuter.
7. Låt pajen svalna och servera sen som ensam rätt eller tillsammans med fler rätter.
 
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar